Település:
Somogy megye, Fonyód

Létrehozva:
2022-07-13 14:38:11


Nosztalgia Fagyizó


Egyedül itt kapható kézműves fagylalt Fonyódon.

A fonyódi Nosztalgia Fagyizó egyedülállóként helyezkedik el a településen, ahol kézműves fagylaltot lehet kapni. Itt is megtalálhatók a különleges ízű fagylaltok is, de nagy részben inkább régi receptjei, régi ízek alapján készítik kínálataikat (kapor, menta, bazsalikom, bélatelepi álom, bodza). Minden év májusában ők is részt vesznek a Kézműves Fagylalt világnapon, amikor minden fagyit fél áron kóstolhatnak meg a vendégek.

A Nosztalgia Fagyizó 1954 óta töretlenül várja vendégeit. A kezdetek óta Fonyód városában helyezkedik el, ugyanott, ahol ma is található. 1964-ig nemcsak fagylalt volt kapható, de különböző csokoládé figurákat és cukorkákat is tudtak vásárolni a vendégek. Minden év szezonjában új ízzel várja vendégeit a Nosztalgia Fagyizó. A helyiség berendezéseiből megismerhetik a fagyizó több évtizedre visszanyúló múltjának történetét is.

 A Nosztalgia Fagyizóban kiváló minőségű alapanyagokat használnak fel, amiket környékbeli termelőktől szereznek be. A fagylaltok elkészítése során kétfajta eljárást alkalmaznak. Készítenek hagyományos tejes fagylaltot, illetve vizes alapú fagylaltokat. Az utóbbi nagyon elterjedt a vendégek körében, ugyanis tejmentesek, így a speciális étrenddel rendelkezők is fogyaszthatják. A fagylaltok glutén- és laktózmentes változatban is kaphatók. 

A Nosztalgia Fagyizó Fonyód külvárosában, a Balaton partjától mintegy 1 kilométerre, csendes, nyugodt környezetben helyezkedik el, távol a város zajától. Autóval és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, ugyanis a buszmegálló kevesebb, mint 150 méterre található a fagylaltozótól. Az autóval érkező vendégeknek pedig ingyenes parkolási lehetőség biztosított a Nosztalgia Fagyizó bejárata előtt.Forrás:

szallas.hu

Képek: i.szalas.hu

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »