Új sportcsarnok épült Fonyódon

Kategória:
Helyi téma, Város hírei

Létrehozva:
2022-07-17 17:19:28

Cikk írója:
Léner Szilvia Mária


Új sportcsarnok épült Fonyódon


A B Build által kivitelezett új csarnok nemcsak a sportolókat, hanem a közönséget is teljes mértékben kiszolgálja majd a mai, modern kor követelményeinek megfelelő technológiával. 

          

Fonyódon épült fel a NIKÉ Kézilabda Egyesület és a B Build & Trade Kft. összefogásával a környék egyik legnagyobb sportberuházása, amely megjelenésével növelheti és nagymértékben elősegítheti Fonyód és környéke sport és turisztikai életének fellendülését. A milliárdos nagyságrendű kivitelezés - melyet a NIKÉ Sportegyesület Magyar Sportakadémia megrendelése alapján a B Build & Trade Kft. egyedüli generálkivitelezőként vitt véghez - 2018 júliusában kezdődött és idén tavasszal fejeződött be. A NIKÉ Sportcsarnok a 2016-os tervek alapján készült, szoros együttműködésben a Veszprémterv Kft. tervezőgárdájával. 

 

  • A gépészet és a légtechnika is magas szinten szolgálja a csarnokba látogatókat (szellőzés, hűtés-fűtés).
  • Korszerű szaniterek, infrás csaptelepek, perem nélküli WC csészék, mozgásérzékelős helyiségvilágítások, digitális termosztátok lettek elhelyezve az ideális komfortérzethez.
  • A küzdőtéren LED lámpákat helyeztek el az „árnyékmentes” sportolás érdekében.
  • Legmagasabb minőségű nyílászárókat építettek be mind a belső terekbe, mind a homlokzatokra.
  • A közel 1000 férőhelyes mobil lelátó motorizált (összezárható-kinyitható), préselt falemez ülőkékkel készült, mely edzések, testnevelési órák alkalmával nagyobb mozgásteret nyújt a sportolóknak és a diákoknak.
  • A szerelt Fundermax homlokzatburkolat exkluzív megjelenést és kiváló hőszigetelést nyújt az épületnek.
  • A térburkolattal ellátott külső terek, valamint parkolók megfelelő területű zöldfelülettel kiegészülve harmonikusan illeszkednek az épülethez, és járulnak hozzá a teljes összképhez.


A kiszolgáló személyzet kényelmét a beépített technológiák és vezérlés biztosítja.

„Egyedi technológiaként kiemelném az előregyártott vasbeton vázszerkezetet, melyet monolit vasbeton és kerámia falazat merevít. A tartópilléreket „Peikko”-csavarokra állítottuk - a megszokott kehelyalapoktól eltérően. Az épület 5,5 méteres cölöpalapokon áll, amelyet vasbeton gerendarács tart egyben. A tetőszerkezet acélszerkezetű rácsos tartó trapézlemez fedéssel, PVC héjalással. A két réteg közé szálas szigetelést helyeztünk el."

"Figyelemreméltó és a csarnok megjelenését kiemelten hangsúlyozza az elkészült homlokzatburkolat is, ezt a speciális és újszerű technológiát – annak költségei miatt – még kevesen alkalmazzák hazánkban” – fejtette ki Szentesi Ervin.


Az épület három szintjén az alábbi helyiségek kaptak helyet:

  • A földszinten a sportpálya mellett squash pályák, fitneszterem, szaunatér, szertárak, portahelyiség, orvosi szoba, bírói és 4 darab játékos öltöző. Ezenkívül büfé és a hozzá tartozó szociális helyiségek, vizes blokkok.
  • Az 1. emeleten lelátó és szintén egy vizes blokk szolgálja a közönséget, illetve egy VIP terem, iroda és hozzá tartozó mosdók, WC-k, továbbá egy közvetítő és hangosító helyiség.
  • A 2. emelet pedig egy újabb irodarészt, a közvetítőknek biztosít helyet és a gépészteret foglalja magába.

Az új létesítményben nemcsak a kézilabdások, hanem a testépítők, a birkózók és a fallabdázók egyaránt megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő sportolási lehetőségeket. A csarnokban is rendelkezésükre áll majd, ahol regenerálódhatnak a játékosok. A kiszolgáló személyzet kényelmét a beépített technológiák és vezérlés biztosítja. A közvetítőállásokból pedig teljesen élethűen adhatók majd vissza a különböző sportesemények.

Szentesi Ervin végezetül kifejtette:

„A megrendelőnek átadott modern csarnok fő funkcióját betöltve - a XXI. század egyre növekvő minőségi elvárásainak minden tekintetben megfelelő módon – rangos sportesemények megrendezésére, kulturális és egyéb szabadidős tevékenységek lebonyolítására kiválóan alkalmas lesz.”

 

 

Forrás:    

magyarepitok.hu

fonyod.hu

Felső kép: static.regon.hu

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »