Sikerrel zárult a Balaton átevezés program

Kategória:
Helyi téma, Város hírei

Létrehozva:
2022-07-13 17:34:37

Cikk írója:
Léner Szilvia Mária


Sikerrel zárult a Balaton átevezés program


Idén is megrendezték a Balaton átevezés programot, immár 11. alkalommal, és ezúttal is fonyódi szervezésben. Az előző évekhez képest azonban a mostani sok szempontból megújult.

Az ötletgazda, Lehel László úgy fogalmazott, hogy ez a túra –, amely a Fonyód – Badacsony – Fonyód útvonalon haladt át –, már klasszikusnak tekinthető, de 2022-ben választható volt egy új táv, a félmaraton is. Ennek során egy balatonfenyvesi kitérővel a part mentén kezdtek evezni a résztvevők, és ezt követően teljesítették a 9 kilométeres távot.

Az időpont szintén újdonság volt. A korábbi években nyárvégi időpontokat céloztak meg, most ez a kezdeményezés szezonnyitó versennyé alakult, mivel június utolsó hétvégéjét jelölték ki az evezésre. Eredetileg 25-ére tervezték, de az időjárás közbeszólt, és el kellett egy nappal halasztani a programot. Így végül jóval kevesebben teljesítették a távot, mint amire számítottak a szervezők, összesen 200-an vettek részt a Balaton átevezés programban.

A tervek szerint jövőre is júniusban lesz a klasszikus átevezés Fonyódon, de remélik az érdeklődés egyre nagyobb lesz. Törzsközönség egyébként már van, így ők évről-évre részt vesznek a programban, vagy közreműködőként, vagy nézőként.

Az is segítette az esemény sikeres lebonyolítását, hogy a média is egyre nagyobb érdeklődést mutat a program iránt, amely családias légkörben, kiváló időben, és remek hangulatban zajlott le.

A jó hír az, hogy az evezés szerelmeseinek nem kell egy évet várniuk a következő evezésre, mivel augusztusban lesz egy maratoni távú evezősverseny a nyugati medencében. Ide a legbevállalósabb evezősöket várják.Forrás:

fonyod.hu

Kép: pixabay.com

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »